Ja, men klimatet då?

Socialdemokraterna har presenterat sin valstrategi inför höstens val. Till de traditionella S-frågorna jobb och välfärd läggs nu lag och ordning samt integration och migration. Nu väntar samtal med väljarna via främst dörrknackning men även via nätet.

Viktiga frågor javisst. Novus brukar mäta vilka partier som väljarna tycker har den bästa politiken i olika sakfrågor. Och i mätningen för några månader sedan var, enligt Sveriges Radio,  förtroendet störst för S när det gällde sjukvård och äldrevård medan M ledde när det gällde lag och ordning.

Det är alltså troligt att Moderaterna hissar samma frågor som S. Där ska kampen stå.

Men klimatet då? Klimatpolitiken är inget som de två största partierna kan överlåta till Miljöpartiet eller Centern och därmed räkna in i sitt lag, sitt block. Klimatpolitiken är i högsta grad en angelägenhet för de två största partierna. Det är en global fråga, men i också nationell. Det är, som bekant, enskilda länder som ska fylla Parisavtalet med konkret innehåll.

Ingrid Runsten 

 

En reaktion till “Ja, men klimatet då?

  1. Det här tycker jag verkar intressant. Att inte särskilja och ställa samhällsintressen mot varandra.
    Som överordnat område finns alltid, och hela tiden ”överlevnad – hur värnar vi vår planet”. Att klimatförsämringen måste vara den allra viktigaste frågan är självklart. Varje förslag eller plan eller idé måste konkret ställas mot hur klimatet påverkas under de närmaste fyra åren.
    https://www.etc.se/kronika/den-viktigaste-politiska-diskussionen-doljs-i-valrapporteringen-0

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s