Höganäs – Helsingborg tur och retur

Centern i Höganäs tycker att Trafikverkets kvarnar mal alltför långsamt – åtminstone vad gäller väg 111 i allmänhet och Brohultsrondellen i synnerhet. För mycket utredande och för lite verkstad, menar Centern om denna hårt trafikerade rondell där 111:an möter Österleden och E4:an korsas.

Partiet har fått med sig fullmäktige i Höganäs när de nu vill sätta press på Trafikverket och Region Skåne. Allt för att hitta en omedelbar lösning på de trafikproblem som uppstår på 111:an morgnar och kvällar under vardagarna. Bilpendlarna får stå i långa köer när inte Brohultsrondellen klarar av att svälja trafikanstormningen från alla olika håll.

Ja, jag kan hålla med om att det är bra konstigt att man fortfarande inte lyckats lösa problemen vid Brohultsrondellen. I en ett år gammal artikel i HD utlovades redan förra året förslag på åtgärder.

Så nu är det verkligen hög tid att leverera.

Enklast vore förstås att bredda och skapa fler filer.

Vi får hoppas att orsaken till att det tar tid att utreda trafiksituationen mellan Höganäs och Helsingborg är just det faktum att Trafikverket inte vill ta den enkla vägen.

För precis som i fallet med E6:an mellan Helsingborg och Malmö, där det ideligen hörs krav på fler filer som en lösning på trafikköerna, så är detta inte heller självklart vad gäller 111:an.

Sträckan mellan Höganäs och Helsingborg är som gjord för en bra och väl utbyggd busstrafik. Längs kusten bor många människor. Turtätheten är redan idag mycket bättre än tidigare. Men tyvärr dras trafiken med en hel del förseningar.

För att upprätthålla förtroendet för kollektivtrafiken måste bussarna komma och gå i tid.

Samtidigt måste det skapas fler snabbalternativ med bussen, resor som endast trafikerar de båda städerna.

Bilpendlandet är en storhet att räkna med.
De proppar som uppstår idag är oacceptabla.
Men lösningen ligger inte i fler filer på vägen. Den måste innehålla en rejäl satsning på en välutvecklad och förbättrad kollektivtrafik. Så hellre fler bussfiler!

Lotta Hördin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s