Låt Gröningen få förbli hotellfritt – också efter valet. 

Först blev tre maffiga hotellskisser två. Sedan var besked att hotellplanerna skulle krympas ytterligare. Och nu – efter att många helsingborgare har protesterat – kommer ännu ett besked: Kommunen backar och börjar om från början. 

Om det verkligen är på det sättet är det bra. Det betyder att signalerna har gått fram. Gröningen är en alldeles speciell plats där människor från hela stan – från Norr, Öster och Söder – samlas för att bada, grilla, spela kubb och umgås. Och visst, det festas en del där också. 

Poängen är enkelheten, en ganska anspråkslös yta längs en fantastisk kuststräcka. Vid Gröningen skulle ett stort hotell med spa passa dåligt in. Ett hotell som naggade ytan i kanten och riskerade att kasta sin skugga över delar av den. 

Speciellt i en stad som redan har ett tillräckligt antal höga hus i Sundsnära lägen. Och bara hundra meter söder om Gröningen växer hotell- och kongressanläggningen SeaU på Ångfärjetomten. 2020 ska det stå färdigt, med 250 nya rum. 

beskedet i dagens Helsingborgs Dagblad är välkommet:  

”Byggnadsvolymen blir för stor för platsen”. Så motiverar Magnus Ydmark, vid enheten för samhällsplanering i Helsingborgs stad, att man för närvarande inte går vidare med förslagen.

Det är precis vad många har påpekat. 

Att kommunen nu vill ta ett omtag och fundera vidare över vad det gamla karantänsområdet kan användas till är positivt. 

Men formuleringen att ärendet läggs på is ”åtminstone till hösten” är något förbryllande. För det kan ju inte bara vara så att kommunpolitikerna vill bli av med en fråga som kunde ha blivit besvärlig i valrörelsen? 

Ingrid Runsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s