46 dagar till valet: Bra där Region Skåne. Mer sånt. 

I torkans spår syns också exempel på samarbeten och goda initiativ. Som när nu regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) vill storhandla skånskt kött för att stödja bönder som annars kan tvingas till nödslakt på grund av foderbrist. Detta enligt en artikel i HD-Sydsvenskan.

Det kan serveras på sjukhusen och det kan läggas i frysen och serveras senare. 

Och – kryss i taket – han får stöd av Moderaterna. Regionstyrelsens vice ordförande Carl-Johan Sonesson (M) tycker att det dessutom krävs en helhetsutvärdering efter sommaren av torkans effekter i Skåne. 

Så bra. De visar att det går att komma överens kring gemensamma mål. Varför inte göra det oftare? För många av målen för den skånska vården är också gemensamma och har varit så ganska länge nu: Som att göra mer i primärvården och mindre på akuten. Som att ge äldre en mer nära vård. Som att få läkare, sjuksköterskor och undersköterskor att vilja stanna i regionen. 

Allt det där är lätt att säga och svårt att åstadkomma. Därför krävs mer samarbete och mindre konfrontation. 

Och när vi nu är inne på det skånska köttet. Varför inte alltid köpa mer skånskt och närproducerat kött? Lite mindre mängder kanske, men bättre kvalitet. Och inga långa transporter. 

Ingrid Runsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s