40 dagar kvar till valet: Inskränkt av SD i Ängelholm 

Ängelholm har under den här mandatperioden varit de politiska vildarnas stad. Två av dessa vildar valdes in i fullmäktige på SD-mandat, men uteslöts senare av partiet. 

Nu ska SD i Ängelholm ta nya tag. Och de vill locka väljare genom att föreslå något som kommunen inte kan bestämma om. De vill införa kommunalt asylstopp. 

Flyktingpolitiken beslutas, som SD i Ängelholm är väl medvetet om, av riksdag och regering. Ängelholm kan, lika lite som någon annan kommun, föra sin egen asylpolitik. Staden kan inte bli någon sorts ”gated community”. Den typen av förslag kan ses som ett ganska oärligt försök att locka röster. 

SD vill bevara Ängelholm ”småskaligt”. De vill helst inte ha någon befolkningstillväxt alls. Partiföreträdare säger till NST att det är bättre att satsa på kvalitet än kvantitet. 

Inte heller det lär partiet lyckas med. Fler flyttar till städerna i nordvästra Skåne. Det är inte oproblematiskt, men svårt att stoppa. Det går inte att isolera sin lilla stad, istället måste befolkningstillväxt hanteras på ett hållbart sätt. Det gäller både bostäder, arbetsplatser och kollektivtrafik. 

Ingrid Runsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s