28 dagar kvar till valet: Det är SD som är klimatpopulisterna

En sak har han troligen rätt i, Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Jorden kommer inte att gå under på grund av klimatförändringarna. 

Den gick inte under när dinosaurierna dog ut. Det är inte jordens existens, utan mänsklighetens framtid på den blå planeten som står på spel. Och vi som bryr oss om just människor, om våra barn och barnbarn, för oss är det liksom inte tillräckligt att jorden och livet kan fortsätta och starta om. Vi är ganska många här nu som behöver vatten, mat och ett gott liv. 

Om delar av jorden blir obeboelig ökar flyktingströmmarna. Flyktingarna blir fler. Kanske stiger havsytan så att det blir svårt att bo kvar i exempelvis Sölvesborg. Och ändå tycker Jimmie Åkesson att svensk klimatpolitik är lika med populism. SD har uppenbart problem med logiken. Det visade partiledaren i sitt sommartal. 

Ingrid Runsten

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s