4 dagar till valet: Brevet från Löfven klarar jag mig utan. 

I valspurten är de flesta medel tillåtna. Avarterna syns mest på sociala medier. Smutskastning är ett exempel, ett annat är att lägga mer möda på att tala illa om motståndarens politik än att motivera det egna partiets förslag. 

Till det skulle jag vilja lägga den där tonen som förekommer ibland. Som om väljaren inte var en självständigt tänkande individ utan bara en del av ett kollektiv, en speciellt utvald väljargrupp att påverka. 

När jag får brev från Stefan Löfven för att jag snart har uppnått pensionsåldern känner jag mig just sådan: hopbuntad i en grupp, ”de äldre”, där alla förväntas vara ungefär likadana. 

Brevet, som är adresserat till mig, börjar: ”Jag skriver till dig för att jag tror att du funderar över din pension och framtida ekonomi.”

Stefan Löfven tror att jag är en i den grupp oroliga äldre han brukar stöta på under sina resor i landet. Men jag kan vara lugn för han är beslutsam. Och så förklaras S politik för pensionärerna. 

Brevet fortsätter med hur dålig alliansens politik är för äldre väljare.  

Det är så klart en lätt sak att skicka personligt adresserad propaganda till utvalda målgrupper som sedan landar i brevlådan. Men hos mig landar det snett.

Kan tänka själv. Vill inte bli skriven på näsan. 

Ingrid Runsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s